Enota Sonček

December 2015 v Sončku

Že prvi decembrski dan v enoti Sonček je dal slutiti, da bodo dnevi, ki sledijo, drugačni. Polni pričakovanj, veselja, petja in ustvarjanja.

V vrtcu smo že od prvega dneva v mesecu gostili babice in dedke otrok, ki so nam nato prebirali zgodbice, se igrali z nami, pripovedovali o svojem otroštvu, z nami pekli piškote, igrali na orglice, peli in nas celo pogostili s piškoti in pico.

Poleg vseh dejavnosti so se v avli vrtca vsak dan skrivnostno začela nad kaminom pojavljati darila za vsakega otroka. Otroci so ugibali, kdo  jih prinaša in kaj se skriva v njih ter najpomembnejše, kdaj jih bodo lahko odprli.

Skupaj z POŠ Vače smo nastopili na novoletnem nastopu za starše in vse tiste, ki nas radi pridejo pogledati in se poveseliti z nami. Po nastopu smo imeli še čajanko, kjer smo se posladkali z medenjaki in kokosovimi poljubčki, ki smo jih napekli skupaj z babicami.

Triindvajsetega nas je obiskal dedek Mraz s svojima škratoma Joletom in Boletom. Otroci so končno izvedeli, kdo nam je prinašal vsa ta darila, ki so visela nad kaminom. Povedal nam je, da jih lahko naslednji dan odpremo.

V Sončku je bil ta mesec napolnjen z življenjskimi zgodbami, včasih veselimi, drugič žalostnimi, z vsem, kar nam pač življenje prinaša. Želimo si, da bi bili v vseh trenutkih v družbi dobrih in prijaznih ljudi.

Zdenka Juvan Nagode, pom. vzgojiteljice

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content