Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Zmajčki z Galom v galeriji

V petek, 14. februarja, smo otroci iz skupine Zmajčkov odšli z vlakom v Ljubljano, da bi si ogledali galerijo. Zelen škrat Gal je nastopal v knjigi, ki se imenuje Gal v galeriji. Ta knjiga nam je bila všeč, ker ga je ptica odnesla v galerijo in tam je zlezel čez ključavnico in videl je zelo lepe slike in kipe in se je odločil, da bo tam za vedno ostal, ker je zelo lepo. In mi smo želeli pogledati, če je res tako.

IMG_5757

V galeriji je bilo veliko zanimivih stvari. Umetniki so narisali lepe slike, zato da so prišli Zmajčki pogledat te slike in kipe. V galeriji nas je sprejela vodička Tina, ki je imela v eni zeleni skrinji pospravljene namige. Namige smo iskali na slikah in ko smo ta namig našli, je vodička povedala zgodbico o sliki. Na slikah so bile narisane rožice, nevihta, kuža, fantek Karl na konjičku, vitez Jurij, ki je premagal zmaja in je rešil princeso Marjeto.

IMG_5759 IMG_5769

Gala pa nismo videli, ker je spal. Pustil pa nam je škratove čokoladice. Ko smo jih pojedli, smo se spominjali kaj vse smo tam pogledali. Šli bi še kdaj v galerijo, ker nam je bilo zelo všeč, najbolj pa, ker smo se peljali z vlakom.

Povedali otroci: Tadej, Žana, Ivan, Jan, Mija

Zapisala: Špela M. Sedevčič

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content