Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Zaključek v enoti Medvedek

Strma pot nas je pripeljala na vrh, kjer smo uzrli zaključek letošnjega šolskega leta …

Ovekovečili smo ga z aktivnim orientacijskim pohodom skupaj s starši. Po pohodniških poteh Svibna, ki smo jih tekom leta označili, smo strokovni delavci vrtca za otroke in starše pripravili dejavnosti, ki jih lahko med sprehodi izvajate po gozdnih poteh. Naš cilj je bil staršem predstaviti, kje vse so se otroci učili in jih spodbuditi, da se odpravijo na družinske izlete v bližnji gozd.

V sklopu zaključka šolskega leta je potekala tudi razstava fotografij, ki so prikazovale celoletno raziskovanje gozdnih poti in igro v gozdnih igralnicah. Le to se je razvijalo tekom dopoldanskih dejavnosti v vrtcu. Otroci so si skupaj s starši ogledali fotografije in obujali spomine na prijetne izkušnje v gozdu.

Ob zaključku našega projekta, ki je bil izpeljan v sklopu prednostne naloge Gozd kot spodbudno učno okolje, smo izdali tudi brošuro, s katero vas vabimo na igrive in raziskovalne sprehode po poteh Svibna. V knjižici so, poleg opisov poti za otroke, pripravljene naloge z različnih kurikularnih področij. Te jim ponujajo priložnost za raziskovanje, zabavo in učenje v gozdu.

Da pa si boste lažje predstavljali o čem pripovedujem pa naj vas povabim na …

 TOBOGANČKOVO POT- po koreninah

Do Tobogančkove poti se lahko iz izhodišča odpravite v več smereh. Pri klopcah izberete levo pot po strmih koreninah vse do Strešnega vrha (ne pozabite se vpisati v knjigo). Nato se v dolino odpravite po drugi poti. Spustite se na drugo stran hriba, skrajno desno. Dobro uhojena pot vas vodi mimo ene učnih tabel na nekoliko širšo gozdno stezo. Tu postanite pozorni, saj morate za hojo po Tobogančkovi poti po nekaj metrih zaviti desno s poti na ozko stezico, ki se kmalu začne spuščati strmo navzdol. Če po njej hodite po dneh po dežju, imate občutek, da ste na toboganu. Ob koncu strmine vas zdaj čaka cesta, ki vas bo po Piškotkovi poti peljala do klopic in nato nazaj v dolino.

(Iz brošure: Strma pot nas vodi vsepovsod)

Kolektiv vrtca Medvedek se zahvaljuje lastnikom gozdov in vsem ostalim, ki ste pripomogli k izpeljavi projekta.

Gozd je eden izmed življenjskih prostorov, ki ga radi obiskujemo. Nudi nam okolje, v katerem se lahko počutimo pristno in sproščeno. Vzemimo si čas in mu dovolimo, da se nas dotakne.

Špela Kranjc

FOTO UTRINKI

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content