Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Zaključek tematskih uric: Cicibiologi 2014/2015

Bližajo se počitnice, zato je mesec junij čas tudi za zaključek tematskih uric. Cicibiologi smo si tokrat privoščili malo znanstvene zabave z milnico. Napihnili smo dolge mehurčkaste kače, ki so pritegnile prav vse otroke na igrišču. Otroci, ki so letos obiskovali Cicibiologe, so dobili diplomo in darilce za zabavne proste poletne urice – plastenko milnice in navodila za izdelavo ogromnih milnih mehurčkov. Mentorici, Špela in Anja, jim želiva, da preživijo čudovite počitnice ter z vsem zanimanjem in navdušenjem, ki so ju izkazali pri Cicibiologih, odidejo v šolo, kjer jih čakajo novi poskusi, spoznanja in dogodivščine.

Za tiste, ki vam je naša zabava všeč, so tukaj navodila, kako si izdelati pripomoček za mehurčkaste kače.

Plastenki (0.5litra) odrežemo dno in nanj z gumijasto elastiko pritrdimo kos stare brisače, ali kakšne druge krpe za čiščenje. V posodico damo detergent za pomivanje posode in (zelo zelo) malo vode. Plastenko pomočimo v mešanico, nato pa s pihanjem v vrat plastenke izdelamo čim daljšo kačo.

Prilagamo še preizkušen recept za izdelavo domače milnice (za milne mehurčke):

–          1l destilirane vode
–          100 ml detergenta za posodo (v praksi se je za najboljšega izkazal Jar limona)
–          11ml glicerina (dobite ga v lekarni)

Vse skupaj zmešamo, dobro je, da stoji kakšen dan ali dva.  Za velike mehurčke potrebujete še pripomoček, ki ga hitro in enostavno naredite doma  iz dveh palic in volne. Z nekaj vaje boste zagotovo postali pravi mojstri velikih milnih mehurčkov.

Zabava je zagotovljena!

Špela M. Sedevčič in Anja Zupančič

Fotogalerija.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content