Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Zakaj, čakali smo na maj?

To vam bodo najlažje povedali otroci, predvsem tisti najstarejši, ki se jeseni odpravljajo v šolo, saj  so že celo pomlad komaj čakali na nočno spanje v vrtcu, ki se je maja odvijalo v enoti Medvedek.
Marsikdo prvič ni spal v svoji postelji poleg svojih staršev in res je prava zabava, če lahko za večerjo ješ pico, in potem, ko bi mogel spat, zunaj pohajkuješ s svojo baterijo, raziskuješ in iščeš vse kar se v temi prebuja, potem pa ob zgodbici zaspiš ob svojih prijateljih iz vrtca.
Poleg nočnega spanja pa so nas čakale pestre pomladanske dejavnosti.
Odpravili  smo se tudi v Šentjakobsko gledališče v Ljubljani, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo Sapramiška.
V sredini maja, pa smo se v Šmarskem bazenu, preko zabavnih vodnih iger, ki so jih pripravili plavalni vaditelji našega vrtca pridno prilagajali na vodo.

Takoj iz bazena smo skočili v Kekčevo deželo, kjer nam je Kekec povedal  njegovo skrivnost, Pehta  nas je postregla z zeliščnim čajem in pecivom za pogum, Bedanec pa jo je popihal v gore, ker se je ustrašil našega skovikanja. In tako smo se polni domišljije in doživetij vrnili nazaj domov.
In ker imamo res radi naravo in gozdove, smo se peš  iz vrtca, preko Svibna, odpravili na celodnevni pohod do Boltije, kjer smo pojedli kosilo, potem pa smo se lahko brezskrbno kotalili po pokošenih bregovih in se igrali v naravi.

Špela Kranjc, pom. vzgojiteljice

FOTOGRAFIJE

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content