Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Z rokami lahko …

V letošnjem šolskem letu  smo imeli v vrtcu Medvedek prednostno nalogo Z rokami lahko …. Kaj vse se lahko dela, če imamo zdrave roke, ki jih lahko uporabljamo smo dokazovali skozi vse leto. Otroci so sodelovali pri različnih dejavnostih. Pomagali so pri urejanju okolice vrtca, skrbeli za rastline, ki smo jih posadili, se igrali in ustvarjali. V Skupini Metulji pa smo se odločili, da bi naredili svojo slikanico, ali NAŠO SLIKANICO, kot so jo poimenovali otroci. Pogovarjali smo se, kako slikanica sploh nastane in prišli do velike izbire idej. Odločili smo se za slednjo.

Otroci so odnesli domov torbo z mapo, v kateri smo zbirali deklamacije. Spremljal jih je medvedek Gašper, ki je bil otrokom v pomoč in spodbudo. Vsak otrok je s pomočjo starša poiskal njemu ljubo deklamacijo, starš jo je napisal, otrok pa ilustriral. V vrtcu jo je seveda predstavil vrstnikom.
Ob tem so se otroci učili  samostojno pripovedovati in tudi poslušati. Seznanjali so se z različnimi deklamacijami in pesmicami. Spoznavali so, da morajo vsi sodelovati, da bo slikanica res nastala in, da je zelo pomembno delo vsakega posameznika.
Slikanica je nastala, pa ne ena. Vsak otrok je dobil svojo. Z velikim zanimanjem so jo ogledovali in v njej iskali svoj prispevek.
Strokovni delavki ugotavljava, da je bil odziv staršev na tovrstno nalogo zelo dober, zato se zahvaljujemo vsem, da so prispevali svoj delež.

Za skupino Metulji zapisala:

Slavi Hostnik

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content