Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Vrednote v Medvedkovi družbi

Tako je naslov našega celoletnega projekta v enoti Medvedek. Otroke bomo vsi strokovni delavci na različne načine seznanjali z različnimi pomembnimi vrednotami, ki so pomembne za življenje. Pri tem nam bodo pomagali tudi zunanji izvajalci. Med njimi je tudi društvo LILA.

10. in 11. 11. 2014 sta Joža Ocepek in Danica Kunc vsem otrokom približali delček doživljanja narave preko umetnosti. Najprej so se seznanili s slikarskimi prvinami. Spoznali so vse pripomočke, ki so se skrivali v torbi slikarke Dani. Oljne barve, čopiče, paleto, … Tudi halja v kateri je bila oblečena, je bila zanimiva, saj je bila polna različnih barv.

Ker doživljanje narave izhaja iz konkretnih izkušenj, so otroci opazovali barve jesenskih dreves. Najmlajši so slikali listke, starejši pa kar drevesa. Pokazali sta tudi, iz katerih barv nastane zelena in rjava barva. Kako so mešali, se čudili in hkrati brez zadržkov risali! Nekateri so kar svojo roko uporabili za paleto. Navdušenje nad umetnostjo v povezavi z doživljanjem narave se je širilo iz igralnice v igralnico. Vse slike smo skrbno shranili, saj bomo na koncu šolskega leta oblikovali razstavo vseh likovnih del naših otrok.

Želimo si, da doživljanje narave prispeva k sprostitvi posameznika in privede do tega, da začne naravo ceniti in mu ni vseeno, kaj se z njo dogaja.

Najboljših in najlepših stvari na svetu ne moremo videti, niti se jih ne moremo dotakniti. Začutiti jih moramo s svojim srcem. (Helen Keller)

Mateja Premk, vodja enote Medvedek

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content