Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Vabilo na razstavo

V januarju smo v oddelkih vrtca Medvedek namenili čas pravljicam in privlačnemu svetu otroške literature. Namen projekta z naslovom »Vsaka zgodba ima lahko drugačen konec« je bil, da pri otrocih spodbujamo razvoj jezika, krepimo njihovo ustvarjalnost in prisluhnemo neskončni otroški domišljiji. V vrtcu so imeli otroci možnost spoznavati najrazličnejše zgodbe in pravljice, raziskovati različne tipno-čutne materiale ter razvijati pozitiven odnos do literature in branja.

Dejavnosti, ki so potekale v vrtcu, pa smo nadgradili z izvedbo projekta, v katerega so bile vključene tudi družine. Otroci in starši so doma ustvarili delček zgodbe in tako dodali vsak svojo stran v unikatno pravljico, slikanico, potipanko. Vsaka skupina je izdala čisto svojo, posebno knjigo. Na ta način so otroci, njihovi starosti prilagojeno, postali aktivni soustvarjalci vsebine in spoznavali proces nastajanja knjige.

Vsi naši izdelki, ki so nastali v okviru tega projekta,  so na ogled v prostorih Knjižnice Litija od 7.  do 28. februarja 2022. Vljudno vabljeni, da si jih ogledate!

Kolektiv enote Medvedek

VABILO

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content