Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

V vrtcu Medvedek je dišalo po medu …

Življenje, narava, zdravje in tradicija so vrednote, ki si podajajo roko. Skupaj tvorijo trden steber vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka že od leta 2011.

Sam zajtrk je le en košček mozaika, dopolnjujejo ga dejavnosti, ki osveščajo o zdravem načinu življenja, pomembnosti lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave živil in opozarjajo na pomen kmetijstva in čebelarstva. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk  ponuja izhodišče za načrtovanje dejavnosti iz področij narave, gibanja, jezika in umetnosti, odlično pa se  dopolnjuje tudi z vsebinami iz  Eko projekta, Zdravja v vrtcu ter Etika in vrednote. Nešteto možnosti za oblikovanje bogatega vsestranskega programa.

Otroci so tako spoznavali panj, različne vrste medu, obiskal jih je čebelar, pekli so kruh, likovno poustvarjali vsebine, prepevali pesmi o čebeli, poskrbeli za gibanje in sprehode, obiskali kmetijo,  ločevali odpadke, skrbeli za čisto okolico, s vživljali v vloge čebelarja, kmeta … in se seveda posladkali z okusnim zajtrkom, ki ga sestavljajo: kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Pri zajtrku sta se nam pridružila tudi župan Franci Rokavec in podžupanja Lijana Lovše.

Za piko na i, pa je enota Medvedek sodelovala v generacijsko pisanem zboru, skupaj z OŠ Gradec in Gimnazijo Litija. Na pobudo Čebelarske zveze Slovenije smo se zbrali na igrišču vrtičkarji, šolarji in gimnazijci  ter s skupnimi močmi, ob spremljavi harmonike, zapeli Slakovo pesem Čebelar. Bilo je lepo.

Dunja Gorišek, dipl. vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content