Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Tudi starejši se lahko igrajo

To so v letošnjem letu dokazali člani društva upokojencev Litija.  Skozi vse leto so nas prijazno preko igre vodili in z nami delili svoje izkušnje.

Pod vodstvom g. Karla Lemuta smo izvedli kar nekaj zanimivih vsebinskih izvedb. Naša prednostna naloga enote Medvedek je bila IGRA SKOZI ČAS. Tako smo najprej spoznali, kako so si včasih doma izdelovali igrače, kako so iz suhega cvetja izdelovali čestitke, kako so prepevali ob spremljavi različnih inštrumentov,  prebirali so nam stare pravljice, barvali savske prodnike in na zadnji delavnici spoznali nekaj zdravilnih rož ter izdelali herbarij. V dejavnosti so bile vključene vse skupine prvega in drugega starostnega obdobja. Na starost otrok so bili pozorni in jo upoštevali, prilagodili zahtevnost in naloge posamezne dejavnosti. Ob vsem tem smo bile presenečene, kako jih izvedba ni nič skrbela. Skupaj z nami so prepevati kar nekaj otroških pesmic. Nekaj so jih poznali še iz svojega otroštva in se prepevajo še danes.

upokojenci_medvedek (1) upokojenci_medvedek (2)

upokojenci_medvedek (3)

Torej, družili smo se z različnimi prijaznimi starejšimi ljudmi, ki so vedno nasmejani in umirjeni prihajali v našo družbo. Otroci in strokovno osebje enote Medvedek  smo jim za vse zelo hvaležni in si takšnega sodelovanja želimo tudi v prihodnje.

Mateja Premk, dipl. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content