Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Tradicionalni slovenski zajtrk v skupini najmlajših

Začel se je september in ″mali polžki″  so iz maminega naročja prišli prvič v vrtec. Z radovednostjo in mešanimi občutki so se podali v vrtčevsko dogodivščino. Ko so ugotovili, da je za tolažbo dobro tudi naročje vzgojiteljice, so obrisali še zadnje solzice in se podali na pot raziskovanja, igre, učenja in druženja.

V preteklih dveh tednih so spoznavali jabolko, ki je poleg medu, kruha, masla in mleka del Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Jabolko je že tako in tako pri otrocih priljubljeno sadje, sedaj pa so otroci ugotovili, da je še slajše če ga lahko pojedo kar celega. Mali zobki zmorejo tudi to. Iz jabolka smo pekli okusno pecivo, ki smo ga ponudili staršem. Ostala ni tudi drobtinica. Otroci so spoznali nekaj pesmic o jabolku ter se preizkusili v tiskanju. Pravo polovico jabolka so s čopičem namazali z barvo, nato pa ob pomoči vzgojiteljice naredili odtise. Likovni izdelki sedaj krasijo našo garderobo in igralnico.

Prišel je tudi dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Otrokom je šel v slast. Veselimo se že naslednjega leta, ko bodo tako kot starejši otroci iz vrtca, lahko odkrivali še druge sestavine. Že letos so z veseljem okušali med in prisluhnili pesmi o čebelici.

Dunja Gorišek Simončič

In še nekaj foto utrinkov 🙂.

 

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content