Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Teden otroka v enoti Medvedek

Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se mu vsako leto z veseljem pridružimo in na svoj način obeležimo čas, v katerem se želimo spomniti, kako pomembno je, da damo otrokom prostor, jih spoštujemo in vidimo kot kompetentne sogovornike, da jih poslušamo, jim ustvarjamo različne priložnosti, da rastejo in se učijo, s tem pa zorimo in se učimo tudi odrasli.

Letos je teden otroka potekal pod geslom »Razigran uživaj dan« in v tej temi smo veliko prostora za različne zanimive dejavnosti in dogodke našli tudi v vrtcu Medvedek. Pripravili smo razstavo otroških likovnih izdelkov na parkirišču pred vrtcem (tudi pred dislocirano Zeleno hišo), vzgojiteljice smo v oddelkih za otroke odigrale različne predstave, igrali smo se v gozdni igralnici, v igri preizkušali različne predmete, ki sploh niso igrače, a se z njimi vseeno da igrati (nogavice, elastike, lonci, stoli …).

Ker pa je začetek tedna otroka sovpadal s svetovnim dnevom živali, smo se v tem tednu ukvarjali tudi z vprašanjem, ali je igra samo za otroke. Ugotovili smo, da se lahko igrajo vsi ljudje, pa ne le to – igrajo se lahko celo živali. Zato smo v času tedna otroka nagovorili starše, da doma skupaj z otroki izdelajo kakšno igračo za živali v zavetišču. Nekaj smo jih izdelali tudi v skupinah. Igrače ter stare odeje in brisače, ki smo jih zbrali v vrtcu, bomo predali zavetišču za male živali Meli center Repče iz Trebnjega.

Na tem mestu se zahvaljujemo vsem staršem, ki so res zavzeto in inovativno pristopili k akciji. Otrokom smo s tem majhnim projektom predali izjemno pomembno sporočilo o solidarnosti, neizmerni moči sodelovanja in pomenu skrbi za šibkejše. Zgledi vlečejo, zato verjamemo, da bodo najmlajši svoje sočutje do vseh živih bitij znali izkazati tudi v prihodnosti.

Nekaj utrinkov si lahko pogledate TUKAJ.

V imenu kolektiva Špela M. Sedevčič

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content