Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Teden otroka v enoti Medvedek

Prvi mesec novega vrtčevskega leta je za nami in pogumno smo zakorakali v mesec oktober. V enoti Medvedek vsak oktober pričnemo z obeleževanjem Tedna otroka, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Letošnja tema nosi slogan »Zakaji in zatoji radovednosti«.

V okviru letošnje teme Tedna otroka smo v enoti pripravili raznolike aktivnosti, preko katerih smo otroke spodbujali k radovednosti ter k iskanju odgovorov na vprašanja, ki so se jim porajala. Aktivnosti so bile prilagojene starosti in razvoju otrok – najstarejši otroci so se opogumili in v skupini oblikovali radijsko postajo, preko katere so iskali odgovore na njihova  vprašanja, malčki so se spremenili v male raziskovalce, najmlajši otroci pa so pogumno odprli raziskovalni kovček, v katerem so se skrivali zanimivi predmeti.

Teden otroka smo popestrili s sodelovanjem s starši, katere smo v popoldanskem času povabili k sodelovanju pri Medvedkovem oviratlonu. Le-ta se je odvijal na vrtčevskem igrišču in se je navezoval na znane otroške pravljice. Otroci so se skupaj s starši za kratek čas prelevili v pravljične junake ter jim pomagali opraviti naloge. Zakaj? Zato, da se je lahko pravljica končala s srečnim koncem :).

V petek so nas z obiskom v vrtcu presenetili gasilci, ki so zagotovo prav vsakega otroka vsaj malo spodbudili k radovednosti. Kaj vse lahko odkrijemo v gasilskem tovornjaku? Kako glasna je gasilska sirena? Zakaj ima gasilec na glavi čelado? Takšna in drugačna vprašanja so se porajala v glavah naših otrok. In zagotovo so nam gasilci pomagali najti vsaj nekaj odgovorov.

»Radovednost nas vodi k raziskovanju, odkrivanju in razumevanju sveta okoli nas. Z radovednostjo napredujemo, prihajamo do novega znanja, novih izkušenj in spoznanj. Najpogostejše otroško vprašanje je “zakaj”, odgovor pa se najpogosteje začne z “zato”« (Zveza prijateljev mladine Slovenije).

Zapisala: Andreja Medved

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content