Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Skupini Race in Žabice na obisku v enoti Sonček na Vačah

Vrtec Litija je razdeljen na več enot, ki jih obiskuje veliko otrok. To otroci težje razumejo, saj bolj verjamejo v tisto, kar vidijo. Zato smo se odločili, da vse skupine enote Medvedek  obiščemo druge enote. In tako smo se skupini Rac in Žabic, 27. marca 2013, z avtobusom odpeljali na Vače, v enoto Sonček. Nekaj otrok se je z avtobusom peljalo prvič. Z velikim navdušenjem in polni pričakovanj so sedli vanj, se pripeli s pasom ter nestrpno čakali na odhod.

V enoti Sonček  so nas otroci z obrazki na steklu toplo pričakali. Razkazali so nam njihove prostore. Iz skupine Race smo obiskali starejšo skupino, kjer sta se nam predstavili vzgojiteljici Vida in Zdenka. Soba z bogatimi kotički je otroke nadvse presenetila. »Kar prava hišica s pravo posodo, kamor se lahko še zapreš in zakleneš, smo videli in se skozi  not  igrali, pa delavnico, kjer smo zabijali žeblje. Ja, in pod kotičkom je bila soba, kjer smo prale, obesile perilo in likale s pravim likalnikom, samo, da ni delal,  mi smo se pa s kockami igrali. » To je le nekaj izjav, ki so jih otroci delili z nama, ko smo se vračali.

Skupina Žabice pa smo se odpravile raziskovat igralnico mlajše skupine s Sabino in Jeleno. Že na hodniku nas je močno pritegnil tobogan, katerega smo hitro preizkusili. Če nas ne bi nestrpno pričakovali v igralnici, bi se lahko po toboganu spuščali še kar nekaj časa. Vstopili smo v igralnico in zagledali igrače, katerih pa pri Žabicah res nimamo – avtomobili.  Meni nič, tebi nič, nas ni prav nič zmotilo, pričeli smo se igrati ter uživati v igri z našimi prijatelji iz Vač. Dopoldan je res hitro minil in ob slovesu smo si obljubili ponovno snidenje, mogoče naslednjič v Litiji, pri Žabicah.

Naš namen je bil dosežen. Da so otroci doživeli obisk druge enote, da so znali navezati stik z drugimi otroki in se umirjeno igrati. Kot bi se tisto dopoldne ustavil čas za vse nas. Čeprav je bilo tisti dan kislo vreme in nismo mogli biti zunaj, smo začutili veliko pozitivne energije in gostoljubja, za kar so poskrbele vse strokovne delavke, ki  skrbijo za enoto Sonček.

Hvala!

Mateja Premk in Vesna Šparlek, vzgojiteljici

Utrinki so v fotogaleriji.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content