Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Škrat Zguba je s pomočjo otrok potoval po Evropi

V skupini smo prebirali knjigo z naslovom Škrat Zguba in kameleon, avtorice Jelke Godec Schmidt. Otrokom je bil ta lik zelo pri srcu. Pogovarjali smo se o njegovih doživetjih in nerodnostih. Škrat Zguba je bil res zguba. Zgubljal je vse, kar je imel pri sebi na potovanju. Iskali smo kamero, letalo in tudi njega.

Nekega dne pa se je pojavil v naši igralnici. Otroci so bili presenečeni in začudeni hkrati. Ko pa se je začel z njimi pogovarjati, jih je čisto prevzel. Obljubil jim je, da bo šel z njimi tudi domov. Tega so se zelo veselili in čakali, kdaj bo koga izmed njih izbral. Otrok, ki ga je odnesel domov, je imel tudi nalogo. Škratu Zgubi je namreč pomagal spoznati eno evropsko državo. Poiskala sta znamenitosti in zanimivosti te države, pa seveda zastavo itd. Vse to sta potem predstavila svojim vrstnikom v vrtcu. Otroci so se tako postopoma seznanjali s širšo družbo in različnimi kulturami. Razvijali so interes in zadovoljstvo ob odkrivanju širšega sveta zunaj domačega okolja.

IMG_7587 IMG_7590

S pomočjo škrata Zgube, otrok in s sodelovanjem staršev, smo dobili veliko zanimivih in uporabnih informacij. Otroci prepoznavajo evropske zastave in razvrščajo slike z znamenitostmi, ki jim pripadajo.

Slavi Hostnik, dipl. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content