Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Rime sredi zime

V mesecu januarju in februarju se je v enoti Medvedek Vrtca Litija odvijal projekt na temo poezije, ki se navezuje na letošnjo prednostno nalogo Razvijanje ustvarjalnega izražanja z vključevanjem poezije. Otroci so se v tem času poglobljeno srečali s to literarno zvrstjo in jo zaznavali predvsem preko rim, ritma v poeziji in besedil, ki so njim blizu.

Skozi ustvarjalni proces so spoznavali nastanek poezije od besede do končnega izdelka. Na samem začetku so bili k sodelovanju povabljeni starši, ki so skupaj z otroki iskali rime in tako postavili temelj poezije. V vsakem oddelku je iz teh igrivih, šaljivih, nagajivih in hudomušnih besed zrasla čisto prava pesem. To so otroci nadgradili in obogatili še z likovno umetnostjo. Ko smo te zbrali, je nastala zbirka pesmi z naslovom Rime sredi zime, ki so izšle v naši interni knjigi. Zaključek projekta smo slavnostno obeležili na prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku v naši enoti, kjer so posamezni oddelki tudi predstavili svoje pesmi. Dramska skupina strokovnih delavk pa je otroke presenetila s predstavo priredbe ruske pravljice Živali pri babici zimi, ki se je v celoti odvila v rimah.

Knjigo Rime sredi zime si lahko ogledate v naši enoti. Ponosni smo, da smo eno od knjig lahko na mednarodni dan boja proti otroškemu raku lahko podarili junakom tretjega nadstropja. Razstavo pesmi in njih likovna dela si lahko ogledate v Litiji na bankah SKB in NLB.

Kolektiv enote Medvedek

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content