Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Prišla je jesen …

Čisto potiho, počasi je prišla v naše kraje. Naravi prinese različne barve, nam pa veselje in srečo ob obilnem pridelku. Tudi v vrtec Medvedek je prišla. Le kdo? Teta Jesen, ki ima rada rdečo, oranžno, rumeno, rjavo, vijolično barvo.
Na vrtčevsko igrišče je skrila mnogo različnih stvari. Ker otroci niso vedeli, kaj je skrila, so radovedno iskali in našli ter prinašali buče, jabolka, hruške, storže, kostanjeve ježice, praprot, divji kostanj. Vse dobrote so prinesli na dogovorjeno mesto, potem pa so skupaj s teto prepoznavali jesenske sadeže, ugotavljali, kje je kateri sadež zrastel, kakšne barve je. Otroci so ji zapeli pesmice o jeseni, teta pa jim je povedala, da je pripravila za njih presenečenje. Ker ima v tem času veliko dela z barvanjem listkov v gozdovih, pridelkov na poljih in sadja v sadovnjakih, je otrokom dala nalogo, da vsak pobarva, polepi ali kako drugače okrasi velik list. Pobarvani in okrašeni listi bodo v oddelke Medvedka prinesli barve jeseni.
Ker je v Litiji in okolici še veliko drugih vrtcev, se je poslovila in nam obljubila, da pride tudi drugo leto. Nam pa je dejala, da spoznavamo, prepoznavamo, okušamo darove, ki nam jih je podarila.

Sabina Zarnik

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content