Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Pridne roke babic in dedkov

V vrtcu Medvedek v tem letu skupaj z otroki ugotavljamo in raziskujemo, kaj vse lahko delamo z rokami. Odločili smo se, da to povprašamo tudi naše babice in dedke, zato smo jih povabili na obisk. Petek, 11. 11. 2016 je bil za naše otroke poseben dan, najbolj poseben med vsemi. V vrtcu so nas obiskali dedki in babice. Že zjutraj, ob prihodu v vrtec so bili otroci polni pričakovanja, v marsikaterih očeh so se tisto dopoldne svetile solzice sreče in veselja. Otroci so svojim starim staršem pripravili kratek nastop, v zahvalo za obisk v vrtcu. Po nastopu so dedki in babice skupaj s svojimi vnuki raziskovali, kaj vse zmorejo njihove roke. Ustvarjali so raznovrstne  izdelke, primerne starosti otrok iz naravnega materiala, jesenskih listov, volne, tiskali, barvali, prepletali, … vsi skupaj so spoznavali in uporabljali različne likovne tehnike in razvijali ustvarjalnost. Ob koncu srečanja smo naše posebne goste pogostili s čajem in pečenimi jabolki z orehi, ki so dedke in babice spomnili na njihovo otroštvo. S skupnim trudom otrok, njihovih starih staršev in strokovnih delavcev je bilo petkovo dopoldne bogato z ustvarjalnostjo, delom, toplino, pogovorom. Ta dan je vsako leto resnično zelo poseben, poln sreče, veselja, dobre energije in iskric v otroških očeh. BABICE IN DEDKI, HVALA VAM ZA TO!

Tina Sirk, dipl. vzgojiteljica

FOTOGRAFIJE

Babice in dedki so povedali:

(KOMENTARJI DEDKOV IN BABIC-SKUPINA MUCE)

»Babice in dedki in vsi otroci lahko objamemo cel svet«

»Drage vzgojiteljice, hvala, ker ste nam polepšali dan v vrtcu z našimi vnuki. Rada sem ustvarjala z Julijo.« Babi Marina

»Zelo ste se potrudile in nam polepšale dan z vnuki. Hvala vam.« Babi Danica od Voranca

»Najlepša hvala za prijeten dan. Zelo lepo ste organizirali ustvarjalnico«

»Ali ni življenje čudovito ko je prepleteno s teko čudovitimi barvami…Našimi vnučki… Hvala vzgojiteljice, ker se trudite z našimi sončki.« Babi Nada od Anike.

»V slogi je moč, Hvala vam za lepe trenutke in vaš trud.«

»Hvala vam za skrbno pripravljeno srečanje z vnuki«

»Drage vzgojiteljice, hvala za vaše ideje, tudi za zadovoljstvo naših vnukov. Ni lepšega občutka kot občutiti, da je otrok v varnih rokah, ko mi še ne moremo biti ob njih.«

»Drage tovarišice in vzgojiteljice, Hvala za vabila, zelo rada sva prišla, pa še za drugič. Ob naših pravnukih se počutiva vsak dan mlajša in bolj nasmejana. Skupaj se igramo, pojemo in smo zelo veseli. Je pa najlepše ko sta Julija in Mrk pri nas na počitnicah..Hvala za vaš lepi vrtec.« Prababi Julka in dedi Francelj.

»Bilo je lepo«

»Drage vzgojiteljice, hvala vam za lepe urice z dedki in babicami in strici«

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content