Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Pomlad v Medvedku

V nadaljevanju celoletnega projekta vrtca Z ROKAMI LAHKO … smo v skupine povabili gospo dr. Majdo Končar. Predstavila nam je Brain Gym – telesne aktivnosti v treh dimenzijah: gor – dol, levo – desno, naprej – nazaj z različnimi rekviziti. Te aktivnosti so zelo pomembne za naše možgane.
Z izbranimi aktivnostmi, ki so preproste in zabavne za otroke ter odrasle vzpodbudimo integrirano delovanje telesa in možganov. S tem izboljšamo koordinirano gibanje celega telesa, koncentracijo, razumevanje, spomin, samopodobo, motivacijo; pri starejših tudi branje, pisanje, jezikovne in matematične spretnosti. Kot je zapisala Maria Montessory: »Roka je orodje človekove inteligence«.
Da bi pomlad kar najbolje pričakali, smo začeli s čiščenjem zunanjih  površin, predvsem igrišča in okolice, tam, kjer se v tem času veliko zadržujemo. Pobirali smo drevesno liste, odpadne veje, smeti in kamenčke. Pod igrali smo grabili pesek, pometali poti ob travi in čistili igrala s krpami. Bilo je delovno in veselo, saj z rokami tudi dobro in pridno delamo.

Na prvi pomladni dan nas je na igrišču obiskala »DEKLICA POMLAD«. Navdušena je bila nad urejenostjo zunanjih prostorov in nas povabila, da se ji pridružimo. Skupaj smo zapeli nekaj pomladnih pesmic in se fotografirali. Zaželela nam je veliko lepih in dolgih pomladnih dni.
Za začetek pomladi smo se v četrtek, 23. marca 2017 v popoldanskem času družili s starši na pomladni delavnici, kjer smo likovno ustvarjali z rokami. Vsaka skupina zase, pa vendar z istim ciljem, da pozdravimo pomlad. Obisk staršev in otrok je bil velik, vzdušje pa prijetno. Čas pa je kar prehitro minil.

Izkoristimo ga kar najlepše, čim več zunaj in v dobri družbi.

Darja B. Mandelj, vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content