Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

“Polžkovo” popotovanje z vlakom

V začetku aprila je končno prišel težko pričakovani dan za naš potep. Jutro nas je pričakalo s temnimi oblaki, a se nismo prestrašili.

Pogumno smo se odpravili na železniško postajo. S široko odprtimi očmi smo pričakovali in končno dočakali… VLAK! Do zdaj smo ga le opazovali, tokrat pa smo se z njim tudi odpeljali. Obiskat smo šli prijatelje v enoto Jurček, v Jevnico. Pričakali so nas dobre volje in nas povabili, da se skupaj poigramo. Otroci so bili nad vožnjo z vlakom navdušeni, kar se je videlo na njihovih obrazih. Po vrnitvi v vrtec so hiteli pripovedovati o svojih doživetjih ostalim otrokom in vzgojiteljicam.

To je bila odlična motivacija za nadaljnje dejavnosti. Z ogljem smo risali parno lokomotivo. Odpadni  material smo porabili za izdelovanje vagonov in jih povezali v vlak. Izdelali smo lutke vlakov, s katerimi smo se poigrali in ogledali predstavo z naslovom Prepir vlakov. Ob spremljavi malih instrumentov smo v telovadnici prikazali ritmično delovanje vlakov. Z vlakom smo potovali tudi v rajalni igri Potujemo v Rakitnco. V našem »kinu« smo si ogledali fotografije dejavnosti in ob tem znova podoživeli dogodke.

vlak-medvedek

Starši, hvala za vaše zaupanje. Za vaše malčke je bila to enkratna izkušnja, o kateri pripovedujejo še danes.

Tjaša Bajec in Simona Dobčnik

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content