Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Ohranimo slovensko smreko in čebelo Sivko

Razvojni oddelek Lučka je tudi letos sodeloval v projektu Medex – Ohranimo slovensko smreko in čebelo. Veliko smo se pogovarjali o čebelah, še posebej o avtohtoni vrsti čebel Sivka. Otroci so s pomočjo slik, posnetkov in knjig spoznali dele telesa čebel, njihovo domovanje ter njihove naloge. Skupaj z otroki smo nadaljevali zgodbo o Ferdu in čebeli sivki.

»Sivka in Ferdo imata zelo rada naravo, še posebej čebele. Ker si želita, da bi vsi otroci in njihovi starši in sploh vsi ljudje na svetu izvedeli, kako pomembne so, sta se odločila, da bosta tudi sama praznovala svetovni dan čebel … «

Nadaljevanje zgodbe starejših otrok iz razvojnega oddelka Lučka:
Naredila sta torto, ki sta jo prinesla čebelam. Pripravila sta jim zabavo. Na zabavi so pili med in peli pesem Vse najboljše. Ferdo je posadil veliko rož. Posadil je bele rože-marjetice, rumene –narcise in rdeče tulipane. Tako, da bodo lahko čebele nabirale veliko medu za vse ljudi tega sveta. Če bomo jedli med bomo zelo zdravi in nas ne bo bolelo grlo. (SARA- 6 let)

Čebela Sivka in Ferdo sta praznovala rojstni dan v gozdu pod smreko. Plesala sta na petje ptic, ki živijo v smreki. Da bi zavarovala čebele sta postavila čebelnjak in pobarvala panske končnice z modro, rumeno, rdečo in vijolično barvo. Tako čebel ne bo zeblo pozimi. (JAN – 4 leta)

Manca Černi in Mojca Vehovec

IMG_3928

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content