Jesenski sprehod mimo njive nas je spodbudil k razmišljanju, kako prideta moka in kruh v trgovino.
Nabrali smo nekaj koruznih storžev, nekaj so jih prinesli otroci od doma in začel se je projekt Od zrna do kruha. Koruzne strože smo posušili, zličkali, oluščili in zrnje nesli v Mlin k družini Šuštar ter obiskali pekarno Ilirija. Po receptu Mihove babice smo nato sami spekli dišeče žemljice, pomagala nam je kuharica Martina. Otroci so poslikali prtiček v katerega so zavili žemljico in jo skupaj s starši nato pojedli doma.
Ob igri smo sami preizkusili, kako deluje mlin na vodo, izdelali izdelke iz ličkanja, naredili plastelin, preštevali, sortirali, razvrščali, prepevali pesmice in se igrali rajalno igro “Je kruh pečen?”
Spoznavanje in odkrivanje postopka pridobivanja kruha je način, kako otrokom privzgojiti spoštljiv odnos do hrane ter odkrivati in preizkušati neznano.
Milena Bratkovič, vzgojiteljica