Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Obiskali so nas iz Zavoda za gluhe in naglušne

V okviru programa Etika in vrednote je v mesecu aprilu v naši skupini Muce zaživela nova domena Univerzalizem. Pogovarjali smo se o skromnosti, odpuščanju, hvaležnosti, o enakosti med ljudmi, spoštovanju vsega, kar nas povezuje kljub različnosti in drugačnosti.

Z obiskom otrok iz Zavoda za gluhe in naglušne otroke, smo imeli možnost preko skupnih dejavnostih spoznati in sprejemati različnost. Stiki so nam omogočili, da so se otroci učili sporazumevanja na drugačen način.

Ob prihodu smo našim novim prijateljem za dobrodošlico zapeli himno vrtca. Njihova vzgojiteljica jim je za razumevanje pesmi kazala besedilo z znakovno govorico. Ker so se iz Ljubljane pripeljali z vlakom, smo jih najprej povabili k  malici in se skupaj okrepčali. Nato smo se odpravili na igrišče in se posedli okrog peskovnika. Tu so nam s kretnjami pokazali nekaj besed (dober dan, dobro jutro, nasvidenje, hvala, …), ki smo se jih poskušali naučiti ter si jih tudi zapomniti. Našim  prijateljem je bilo igrišče z igrali zelo všeč in so komaj čakali, da jih lahko preizkusijo. Povabili smo jih k skupni igri. Med seboj  smo vzpostavili prijetne stike in pri komunikaciji nismo imeli večjih težav. Če pa se nam je »zataknilo«, so nam  težavico pomagale rešiti njihove vzgojiteljice.

Na žalost  je druženje kar hitro prišlo k koncu. Posladkali smo se še s sladoledom ter si obljubili, da naši vrtci ohranijo stike ter se še kdaj obiščemo.

Ugotovili smo, da če bomo mi prijazni do soljudi, če jih bomo spoštovali, jim pomagali, bomo tudi mi deležni podobnih stvari, kar pa je še najpomembnejše, počutili se bomo dobro.

Vesna Šparlek, dipl. vzgojiteljica

Fotogalerija.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content