Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Obisk pri zobozdravnici

V sklopu zdravstvenega tedna v vrtcu smo najprej skupaj ponovili znanje o telesu in spoznali njegovo zgradbo ter delovanje. Vsi smo si bili enotni, da če želimo biti zdravi, moramo zase zelo dobro skrbeti. Pogovorili smo se o prehrani, umivanju, obiskala pa nas je tudi medicinska sestra Petra. Ogledali smo si film o umivanju rok, predvsem pa nas je navdušil posnetek o ščetkanju zob. Vsi smo bili prepričani, da za svoje zobe odlično skrbimo, svojo trditev  pa smo želeli preveriti še pri zobozdravnici. Skupaj smo poklicali v zobozdravstveno ambulanto in se dogovorili za termin.

Na zimsko četrtkovo jutro smo najprej v vrtcu pozajtrkovali. Oblekli smo se in obuli ter odšli proti zdravstvenemu domu. Seveda, smo se odpravili peš, saj je tudi hoja pomembna za naše zdravje.

IMG_0514
V ambulanti sta nas prijazno sprejeli zobozdravnica Vesna in njena pomočnica  Hana. Najprej sta nam predstavili svoje delo in instrumente, s katerimi nam pomagajo, ko nas boli zob ali pa pridemo samo na kontrolni pregled. 

Opozorili sta nas na pravilno prehrano in hrano, ki v naše zobe privabi zlobne črvičke. Ker pa smo Zmajčki stari že šest let in nam izpadajo mlečni zobje, sta nam razložili zakaj pride do tega in kako skrbeti za nove zobe, ki nam bodo zrasli. Na koncu smo zobozdravnici pokazali tudi zobke in se je nismo prav nič bali.

IMG_0525IMG_0521

Ker smo bili tako pogumni, pa smo dobili za nagrado še štampiljko na roko.

Polni novih znanj in vtisov smo se vrnili v vrtec. Kljub utrujenosti po »dolgi poti« nam je obisk ostal v lepem spominu in se zobozdravnika ne bojimo več 🙂

v imenu otrok Vesna Šparlek in Tanja Hauptman

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content