Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Obisk medicinske sestre

Konec tedna nas je obiskala medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Litija. S seboj je prinesla veliko vrečo zdravstvenih pripomočkov. Še preden je sploh uspela kaj povedati, je otroke že zanimalo, kaj ima v vreči, nekateri pa so vanjo tudi radovedno pokukali.

Pogovorili smo se o osebni higieni, torej da se je treba  umivati vsak večer,  da je treba temeljito očistiti vse pregibe telesa in otrokom vsaj enkrat tedensko postriči nohte na rokah. Demonstrirala nam je pravilen postopek umivanja rok. Da smo si roke res dobro umili, se prepričamo tako, da si  med miljenjem v mislih 2x zapojemo pesem Ringa ringa raja, med tem časom pa si namilimo vsak prst posebej, zgornji in spodnji del dlani ter zapestje. Medtem ko si »prepevamo«, naj voda NE teče. Opozorila nas je, da si je treba roke dobro umiti pred in po vsakem obroku, ko pridemo z igrišča ter tudi takoj, ko pridemo domov.

Sledil je pogovor o preprečevanju prenosa prenosljivih bolezni. Nekateri otroci so že vedeli, da je treba  kašljati in kihati v pregib komolca oziroma se vedno obrniti stran od ljudi, kadar smrkamo v robček.

IMG_0756 IMG_0760

Velik poudarek je medicinska sestra dala tudi pravilnemu ščetkanju zob., postopek pa je prikazala na lutki, krokodilu Krokiju.

Naučili smo se, kako pomembno je, da skrbimo za osebno higieno, saj tako nadležnim bacilom prekrižamo načrte.

Ana Zajec

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content