Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Obisk frizerke Zori v skupini Medvedkov

V vrtcu Medvedek, v mlajši skupini Medvedkov, smo v mesecu marcu spoznavali poklice. Zanimalo nas je, kaj so poklici in kakšne vrste poklicev poznamo. Ugotovili smo, da predstavljajo naloge in dolžnosti, ki so si med seboj podobne in te opravljajo tudi starši.

Ob fotografijah so otroci prepoznali poklice, kot so: prodajalec, učitelj, kuhar, zdravnik, knjižničar, dimnikar, frizer … Nekaj poklicev združujemo v igralnici v različnih kotičkih in ker nam je poklic frizerke zelo blizu, sem v skupino povabila frizerko Zori. Povabilu se je takoj odzvala. Predstavila nam je svoj poklic  in prinesla s seboj različne pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu. Namen srečanja je bil razveseliti otroke in jim urediti pričeske.

IMG_0407

Pri čakanju na nove pričeske so bili otroci strpni in komaj čakali, da pridejo na vrsto. Srečanje je bilo nekaj posebnega. Frizerka je otroke razveselila z barvnimi spreji, ki jih je nanesla na njihove lase. Deklicam je naredila čopke in kitke, fantom pa pričeske v obliki ježka. Vsi so bili navdušeni nad svojim izgledom, ki so ga videli v ogledalu. Na koncu srečanja smo se še skupaj fotografirali. Ob odhodu domov so se ponosno pokazali svojim staršem.

Doživeli smo prijetno in zanimivo dopoldne, v upanju, da se še kdaj ponovi.

Darja Borštnar Mandelj dipl. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content