V vrtcu se vsako leto pridružimo vseslovenskemu projektu Slovenski tradicionalni zajtrk. Prvi in najpomembnejši obrok v dnevu, sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka, sicer postrežemo večkrat v letu, a ko se v novembru jedilniki vseh slovenskih vrtcev in šol poenotijo, izkoristimo priložnost in otroke preko različnih dejavnosti učimo in vzgajamo o pomenu zdrave, uravnotežene in lokalno pridelane hrane. V skupini Račke, v enoti Medvedek, smo dan pred tradicionalnim zajtrkom na obisk povabili babico ene od deklic, ki je tudi naša upokojena kuharica. Skupaj z otroki je zamesila testo za kruh. Najprej so otroci mešali, nato gnetli, pa oblikovali hlebčke in dolgo opazovali, kako rastejo. V kuhinji so potem pozorno pazili, da je bil naš kruh ravno prav pečen. Naslednje jutro pa smo naš hlebec razrezali in ga pojedli. Do zadnje drobtinice. Ja, potrdimo lahko, da slogan letošnjega slovenskega tradicionlanega zajtrka, »Kruh za zajtrk – super dan!«, res drži.
Hvala babici – kuharici Martini, da si je vzela čas in delila svoje znanje in spretnosti z nami!
Špela M. Sedevčič