Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Metuljčki raziskujemo

Pričela se je pomlad in z otroki iz skupine Metulji radi odletimo v bližnji in daljni svet, kjer lahko izvemo in vidimo marsikaj lepega in poučnega. Radi raziskujemo, zato smo si skupaj z ostalimi skupinami v vrtcu Medvedek postavili prednostno nalogo Mali sonček raziskuje Slovenijo. Spoznali smo že Dolenjsko, Gorenjsko, Štajersko v prihodnje pa nas čaka še Notranjska in Primorska. Preko igre se seznanjamo z znamenitostmi posamezne regije, večjimi mesti, rekami, simboli in kulinariko. Skupaj z tamburaškim orkestrom iz Šmartnega prepevamo ljudske pesmi posamezne pokrajine, spoznali pa smo tudi narodno nošo in ljudske plese, ki nam jih je predstavila gospa Dunja Gorišek Simončič.

V svojo sredino zelo radi povabimo tudi starše, da nam s svojim znanjem  popestrijo dan. Našemu vabilu se je prijazno odzvala gospa Ksenija Mali Potisek , profesorica angleščine in nam predstavila svoj poklic. S pomočjo raznih slikovnih aplikatov in gibalnih iger smo izvedli čisto pravo uro angleščine. Naučili smo se pozdravljati, šteti, poimenovati barve in se naučili kratko angleško pesmico. Bilo je zelo zabavno in poučno, le prehitro je minilo. Še enkrat se gospe Kseniji vsi skupaj zahvaljujemo Thank you.

V marcu so otroci  z velikim navdušenjem pričakovali vožnjo z avtobusom, ki nas je odpeljal v ljubljansko Opero, kjer smo si ogledali balet za otroke Picko in Packo. Otroci so z zanimanjem spremljali dogajanje na odru in uživali v predstavi. Da pa ne bi ostali le pri avtobusu, smo se Metuljčki v prvih dneh aprila odpravili na potep še z vlakom. Pot nas je vodila do Jevnice, kjer smo obiskali prijatelje v vrtcu Jurček. Ogledali smo si njihov vrtec, igralnico in nazadnje tudi igrišče, kjer smo preizkušali svoje gibalne sposobnosti. In vedno, ko nam je lepo, čas prehitro mine, zato smo se našim gostiteljem zahvalili in se zopet odpravili na vožnjo z vlakom, ki nas je popeljal proti Litiji.

Sedaj že komaj čakamo rojstni dan našega vrtca. To bo zabavno!  Še veliko, veliko dogodivščin nas čaka, ki pa bodo ostala malce zavita v skrivnost. O nas boste še veliko slišali.  Če pa nas slučajno srečate na našem popotovanju nas pa le ustavite in se z nami poveselite.

Vanja Juvan, dipl. vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content