Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Medvedkov jesenski oviratlon

V torek, 20. oktobra 2015, se je na šolskem igrišču ob vrtcu Medvedek odvijal zdaj že drugi medvedkov jesenski oviratlon. Če smo načrtovani dogodek pretekli teden odpovedali zaradi dežja, nas je to popoldne grelo  toplo jesensko sonce in dan je bil kot nalašč za športno zabavo.

Gibanje je že nekaj let ena od prednostnih nalog v našem vrtcu. To pomeni, da gibanju posvečamo še posebej veliko pozornosti, saj je redno in zadostno gibanje izjemnega pomena za skladen razvoj otroka. Gibanje in šport naj bi v predšolskem obdobju predstavljala predvsem igro in zabavo. Na ta način bomo postavili dobre temelje na katerih bodo otroci svojo telesno pripravljenost gradili tudi, ko bodo odrasli, brez izgovorov, da za šport niso nadarjeni ali da zanj nimajo dovolj časa. Z ustrezno telesno vadbo se namreč lahko izognemo mnogim zdravstvenim težavam, ki nas pestijo zaradi sedečega načina življenja. Poleg vrtca, pa s svojim zgledom, na otroke vpliva tudi družina, zato smo se odločili za športno druženje skupaj s starši.

Gibalna delavnica s starši, ki je bila prvo letošnje popoldansko druženje otrok, staršev in vzgojiteljev, je potekala v dveh delih. Na spodnjem igrišču so otroci skupaj s starši tekli in premagovali številne ovire –  mlajši otroci so tekli en krog, malo starejši dva, najstarejši pa kar tri. Na zgornjem igrišču so otroci in starši sodelovali v štirih različnih igrah: Mama, koliko je ura? Lisica, kaj ješ?, prenašanje kostanja na žlici in obešanje jesenskih listkov. Dogajanje je vseskozi spremljalo tudi bučno navijanje in spodbujanje, ki kaže na to, da je pomembno sodelovati in ne zmagati. Zmagovalci so bili na koncu namreč prav vsi, za kar so si zaslužili tudi nagrado. Vzgojiteljice so vsem otrokom okrog vratu obesile medalje, jim čestitale za uspešno premagan športni izziv in jih s tem zagotovo spodbudile k temu, da se bodo tudi v prihodnje z veseljem udeleževali športnih aktivnosti. Odločitev za izvedbo takšnega druženja je povezana tudi z gibalnim programom Mali sonček, ki narekuje organizacijo športnega popoldneva s starši, zato so si vsi udeleženci prislužili prvo letošnjo nalepko v športni knjižici.

Zadovoljni, nasmejani obrazi otrok in staršev ob zaključku oviratlona pa pričajo o tem, da smo se imeli fino, da smo uživali, se sprostili in naredili nekaj dobrega zase.

Špela M. Sedevčič, pom. vzg.

FOTOGRAFIJE

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content