Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Hop, hop, hop – s pravljico naokrog

V letošnjem šolskem letu smo v skupini Račke sodelovali v e-twinning projektu z naslovom Hop, hop, hop – s pravljico naokrog!

E-twinning je spletno okolje, preko katerega lahko vzgojitelji in učitelji z vse Evrope in tudi nekaterih neevropskih držav navezujemo stike in vzpostavljamo sodelovanja v različnih projektih. Z letošnjim sicer nismo prestopili slovenskih meja, saj smo sodelovali le s slovenskimi vrtci. Poleg vrtca Litija so bili vključeni še vrtec Ledina in vrtec Jelka iz Ljubljane, Vrtec Mavrica Trebnje in vrtec pri osnovni šoli Apače.

Projekt je bil namenjen predšolskim otrokom in je spodbujal branje otroške literature ter razvijal jezikovne spretnosti otrok. Literarne vsebine so otroci poglabljali in utrjevali preko različnih področij umetnosti – z likovnim ustvarjanjem, dramskim poustvarjanjem, glasbenim in plesnim improviziranjem. Motivacijo za skupno branje smo vzgojiteljice dvignile še z uporabo lutke. Prav v vseh vrtcih je branje spremljala lutka zajčka, ki so jo otroci poimenovali, se z njo pogovarjali in igrali.

Kljub temu, da je epidemija močno krojila potek letošnjega šolskega leta in smo velik del njega preživeli doma, smo projekt uspešno pripeljali do konca. Otroci so za namen sodelovanja prebrali vsaj štiri pravljice in izvedli številne zanimive umetniške dejavnosti povezane z vsebino zgodbe. O vseh smo si med seboj poročali v skupnem spletnem dokumentu, ob koncu pa smo si po klasični pošti izmenjali darilca, knjižna kazala, ki so jih otroci v vsakem vrtcu izdelali za sodelujoče iz drugih ustanov.

 

Z izvedenimi aktivnostmi smo dosegli zastavljene cilje, še bolj pomembno pa je, da smo pridobili nova poznanstva, ki jih bomo izkoristili tudi za nadaljnja sodelovanja in povezovanja, kar bo prispevalo k večji pestrosti dogajanja v vrtcu in dvignilo kvaliteto našega dela.

Špela M. Sedevčič

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content