Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Oddelek s prilagojenim programom

Dežela Bučarija pri Miškah

Komaj smo se poslovili od poletja, že nas je razveselila barvita jesen s svojimi pridelki v sadovnjaku, v gozdu in na polju.

Na sprehodih smo opazovali buče, velike in majhne, rumene in oranžne, ki so krasile dvorišča okoliških hiš. Odločili smo se, da tudi mi izdelamo »Deželo Bučarijo«  v naši garderobi. K sodelovanju smo pritegnili starše, ki so nam pomagali zbrati veliko število buč. Nekatere buče smo očistili, jih poslikali ter okrasili s semeni. Ob opazovanju buč smo spoznali pravljico »Razbita buča«. Vsebino smo gledališko ponazorili ter na predstavo povabili tudi otroke drugih skupin. Z bučami smo se igrali, utrjevali barve, preštevali, spoznavali velikostne pojme, jih kotalili, prestopali, prenašali.

»Deželo Bučarijo« smo popestrili z izdelovanjem strahcev ter čarovnice Mice. Ob prihajajoči noči čarovnic smo ob glasbi, s prijatelji »medvedki« zaplesali čarovniški ples. Zadnji predpraznični dan so naše mize pri obrokih krasili čarovniški pogrinjki. »Deželo Bučarijo« smo prenesli na naše igrišče, kjer bodo buče lahko opazovali in spoznavali tudi drugi otroci.

Ugotovili smo,koliko novih spoznanj smo pridobili samo ob bučah.

skupina MIŠKE z Mojco in Jasno

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content