Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Dan brez avtomobila

Dan brez avtomobila je za marsikoga od nas lahko velik izziv. Vemo kako težko je mnogim od nas prej vstati in se zgodaj v meglenem jutru kam odpraviti peš, s kolesom, skirojem ali javnim prevozom. Vse to je bila tudi rdeča nit našega dneva brez avtomobila. Da bi vsaj ta dan bolje poskrbeli za našo naravo in vsaj malček pripomogli k čistejšemu zraku, so mnogi izmed otrok, ki imajo to možnost ta dan v vrtec prišli peš. Spoznali smo tudi na kakšen način izpušni plini in ostalo spuščanje strupov škoduje našemu okolju in kaj vse so povzročitelji, ki nam in naravi škodujejo.

Ta dan smo si s kredami in temperami dovolili ustvarjati po pločniku in asfaltu naše ulice. Polepšali smo jo v barvito stezico, ki vodi do našega vrtca. Vse to z namenom, da bi čim več ljudem sporočili to kar smo se naučili mi; da se lahko marsikdaj namesto z avtom kam odpravijo peš in tako poskrbijo za našo prihodnost.

Dan potem, ko smo slikali po asfaltu pa je po našem igrišču s škrlatno paleto jesenskih barv slikala tudi čisto prava teta Jesen. Bil je namreč prvi jesenski dan in igrišče se je z njenim obiskom spremenilo v veliko praznovanje in rajanje v pozdrav zgodnji jeseni. Po raziskovanju in iskanju jesenskih darov, ki jih je prinesla s seboj smo ji  s čopiči pomagali barvati listke dreves, potem pa se sproščeno zaigrali v ta na novo prispeli letni čas, ki nas bo bogatil z vsem lepim naslednje tri mesece.

Špela Kranjc, pom. vzgojiteljice

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content