Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Afrika

V skupini Miške, v enoti Medvedek, smo zelo radovedni otroci, zato smo se odločili, da bomo obiskali svet na našem globusu in naš prstek nas je popeljal v vročo Afriko.

Vsi smo bili zelo radovedni, kaj bomo spoznali in izvedeli o tej državi. Najprej smo na internetu poiskali različne slike o Afriki, ljudeh, živalih, rastlinah, njihovih običajih, … Otroci in njihovi starši so bili zelo prizadevni, prinašali so knjige o Afriki, razne spominke, stvari iz Afrike.

afrika2 afrika3

Obiskala nas je tudi naša mala Manca, našemljena v črnko, ki so jo doma zelo lepo pripravili in našemili. O Afriki smo se veliko naučili. Zdaj vemo, katera reka teče skozi to državo, katere živali živijo tam, kako živijo ljudje. Naučili smo se tudi afriški ples in prebrali knjigo o Juriju Muri iz Afrike. Za spomin pa smo si izdelali še afriške ogrlice iz fimo mase. Spoznavanje Afrike nam je bilo všeč, le želimo si še, da bi jo lahko obiskali, a žal je predaleč. Bomo pa sigurno s prstom po našem globusu poiskali še kakšno državo in jo spoznali. Še enkrat se zahvaljujem vsem otrokom in njihovim staršem, ki so bili res tako prizadevni, so sodelovali in prinašali razne stvari.

afrika4 afrika6

Janja Kralj, pomočnica vzgojiteljice

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content