Enota Kresnička

Tradicionalni slovenski zajtrk in obisk čebelarja

Po jutru se dan pozna, le kdo ne pozna tega pregovora?

Tako smo v petek, 16. novembra 2018, obeležili tradicionalni slovenski zajtrk tudi v vrtcu Litija, enota Kresnička.  Po mnenju otrok je tradicionalni slovenski zajtrk vse drugo kot pa maslo, med, mleko in jabolko. Po tradicionalnem zajtrku sta se nam v igralnici pridružila tudi čebelarja. Predstavila sta nam delo čebelarja, svojo obleko, pripomočke … Povedala sta nam, zakaj je treba čebelo tudi ohranjati: Čebela je najpomembnejša opraševalka rastlin. Njeno delo  omogoča razvoj, obstoj in razširjanje rastlinskih vrst, opraševanje pomembno vpliva tudi na pridelavo hrane za ljudi in živali, prav tako je pomembna za izjemno biotsko, pestrost v naši državi. Čebelji izdelki so odlična, varna in zdrava prehrana.

S projektom tradicionalni slovenski zajtrk smo želeli otrokom predstaviti, kako sta v današnjem času pomembna zajtrk in predvsem uživanje zdrave hrane. Projekt je nastal na pobudo čebelarske zveze Slovenije in javne svetovalne službe v čebelarstvu. Namen projekta je predvsem izobraževanje in osveščanje otrok o pomenu čebel in čebeljih pridelkov.

P1110773 P1110775

Iskreno se zahvaljujemo tudi čebelarjema za zanimivo predstavitev njunega dela, ki sta nam še bolj popestrila dan tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Mateja Novljan, vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content