Enota Kresnička

“To je najboljši dan!”

… so vzklikali otroci enote Kresnička, ko smo obiskali Gasilsko brigado Ljubljana. Na izlet smo se odpravili na vroč junijski dan z avtobusom. Ko smo prišli do Gasilske brigade, so nas tam prijazno sprejeli poklicni gasilci. Najprej so si otroci ogledali predstavitveni video, nato pa je sledil ogled garaže in vozil. Gasilci so otrokom predstavili njihova vozila ter razkazali opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Med ogledom se je oglasil tudi alarm za vajo in gasilec je otrokom prikazal, kako bi bilo, če bi bil alarm pravi in bi gasilci morali na intervencijo. Gasilec se je spustil po drogu in se oblekel v zaščitno obleko.

Ne dolgo za tem pa se je oglasil pravi alarm in res je šlo za čisto pravo intervencijo. Otroci so tako lahko opazovali, kako hitro se gasilci oblečejo in pripravijo na odhod na intervencijo. Prižgali so še sireno in odhiteli na pomoč.

Z ostalimi gasilci pa so otroci za konec lahko še špricali z vodo in kmalu bi se ta izlet spremenil v vodno zabavo J.

Za obisk se zahvaljujemo gospe Adrijani, ki nam je pomagala pri organizaciji izleta, ter gasilcem Gasilske brigade Ljubljana, saj se z navdušenjem spominjamo gasilskega dne.

Anja Kimovec

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content