Enota Kresnička

Prihod jeseni in kostanjev piknik z delavnicami

Vsako leto nam jesen nudi obilo možnosti za spoznavanje letnega časa jesen v našem okolju. Spoznavamo bogato paleto jesenskih barv in izkoriščamo neskončne možnosti, ki jih jesenska narava ponuja. S skupino medvedkov smo skupno oblikovali teto Jesen in se preizkušali v luščenju koruze. Najbolj nepoznan plod v našem vozičku je bila črna redkev, vendar bo jesen še dolga, izkoristili jo bomo za spoznavanje, okušanje, ustvarjanje.

Sredstva, ki jih nudi jesen, so bila v ospredju v delavnicah, ki smo jih pripravile vzgojiteljice na kostanjevem pikniku. Druženje staršev, otrok in vzgojiteljev na našem igrišču poleg prijetno preživetega popoldneva tudi krepi stike med vrtcem in domom. Starši so skupaj z otroki odkrivali možnosti za ustvarjanje iz ličkanja, z izdelki smo okrasili aranžma, ki bo lepšal našo garderobo.

Avto – plezalo z našega igrišča so spremenili v velikega ježa.

Javor na našem igrišču vsako leto radodarno odvrže mavrično barvo listov, ki smo jih uporabili za dekoriranje vrečk, v katere so si nadevali dišeč, pečen kostanj. Liste so otroci uporabili za kreiranje oblačila, v katere so oblekli lutke iz kartona.

Starši so sami poskrbeli za pečenje kostanja, ki ga je bilo kljub slabši letini dovolj, manjkal  pa ni tudi pečen krompir. Nekaj babic je poskrbelo za sladek zaključek.

Sodelovanje, prijetno vzdušje in ustvarjalnost staršev, otrok, pa tudi babic je bila letošnja rdeča nit kostanjevega piknika.

Milojka Krhlikar, vzgojiteljica in vodja enote

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content