Enota Kresnička

Obisk policista

Pomladni majski dan je v našem vrtcu popestril policist kriminalist, gospod Klemen, očka naše varovanke.

Najprej nam je predstavil svoje delo, pokazal oblačila policista in kriminalista ter opremo, ki jo potrebuje pri delu. Otrokom je postavil veliko vprašanj o varnosti v prometu, kadar smo pešci, kolesarji ali sopotniki v avtomobilu. Otroci vedo, da morajo pred prečkanjem ceste pogledati levo in desno, na kolesu nositi čelado in v avtomobilu sedeti v otroškem sedežu ter biti pripeti. Otroška odkritost pa ne pozna meja, saj so le-ti priznali, da morajo na vsa ta pravila včasih opomniti svoje starše. Kljub temu da so otroci pokazali veliko znanja o varnosti v prometu in delu policistev, so radovedni fantje policistu vseeno postavili veliko vprašanj.
Najbolj pogumnim je nato g. policist nadel lisice. Skrbno je varoval mali ključek, s katerim je osvobodil vklenjene otroke in tudi vzgojiteljico. Otroci so preizkusili tudi v odvzemanju prstnih odtisov.
P1100858 P1100862
Gospodu policistu smo ob koncu našega druženja zapeli pesmico o kolesu in mu odločno pritrdili, da smo pripravljeni na kolesarski dan, ki nas je čakal naslednji dan. V dar nam je g. Klemen podaril »čisto tapravo« policijsko kapo, veeeeliko pobarvanko ustreznem ravnanju v prometu in super namizno igro.

P1100888 P1100867

Policistu Klemnu se najlepše zahvaljujemo za obisk in darila. Upamo, da se bo na naše povabilo za obisk odzval še kdaj, kljub temu da njegova hčerka septembra odhaja v šolo.

Vesna Balant, vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content