Enota Kresnička

Naša olimpijada

Olimpijske igre so priložnost, ko otrokom lahko pobližje predstavimo zimske športe in jih s pravo motivacijo tudi navdušimo za preizkušanje spretnosti, značilne za posamezne športe.

V našem vrtcu smo pričeli s spoznavanjem in risanjem olimpijskih krogov. Na globusu smo poiskali celine, ki jih krogi predstavljajo, jih poimenovali. Otroci so prinašali slike, s katerimi smo izdelali plakata o športih, športnikih, medaljah. Starši so pomagali pri zbiranju, prinašanju športnih rekvizitov in opreme, zato smo lahko pripravili razstavo o zimskih športih, kjer so otroci navdušeno preizkušali različno opremo, rekvizite, jih primerjali, poimenovali. Izdelali smo slovenske zastavice za navijaško skupino in naše olimpijske igre so se lahko pričele.

Otroci so se odločili za pet disciplin, zanje smo pripravili poligone, rekvizite in štartne številke. Ob bučnem navijanju smo vse discipline uspešno izpeljali. Pod veliko slovensko in olimpijsko zastavo so vsi otroci ob igranju slovenske himne dobili medalje, ki so jih ponosno odnesli domov.

 Milojka Krhlikar, vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content