Enota Kresnička

Kostanjčki, kostanjčki…

V enoti Kresnička smo organizirali kostanjev piknik z ustvarjalnimi delavnicami, ki so se ga udeležili otroci in starši. Ker kostanjevega piknika ni brez kostanja, so imeli otroci in starši nalogo, da se med vikendom odpravijo v gozd in naberejo kostanj. V vrtec so prinesli toliko kostanja, da bi lahko imeli kar dva ali celo tri piknike 🙂
Na pikniku so imeli otroci možnost udeležiti se različnih delavnic. Izdelali so si vrečko za kostanj, ki so jo porisali s svojimi čudovitimi umetninami. Ker je jesen čas, ko drevesa izgubljajo svoje liste, so si jih lahko izdelali tudi sami. Papirnati list so so obrisali, izrezali, pobarvali ter ga ovili z volno. Na pikniku je otroke obiskal tudi škratek, poln veselja in otroškega čara. Ker obstaja možnost, da škrati izpolnjujejo skrite želje, so si lahko izdelali tudi svojega, ter ga ponesli v svoje domove. Mmmm, že je nekaj zadišalo … Pridne roke staršev so poskrbele, da je bil kostanj ravno prav pečen.
IMG_3634 IMG_3643
Skupaj smo preživeli prijeten in sproščen dan, ko smo imeli priložnost za klepet, druženje in veselje. Opazile smo  nasmehe na obrazih tako staršev kot tudi otrok. In to je tisto kar šteje, uživanje v skupnih trenutkih in hvaležnost za vse to.
IMG_3659

Klara Udovič, pom. vzgojiteljice

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content