Enota Kresnička

Jesen vrtcu Kresnička

V vrtcu Kresnička smo se teme tedna otroka, Pojdiva s knjigo v svet, lotile z različnih zornih kotov. Otrokom smo knjigo in umetniško besedo predstavile privlačno, zanimivo.

Poleg običajnega knjižnega kotička smo izbrali še prostor za knjige, ki so jih otroci prinašali od doma. Veliko časa so otroci preživeli v tem kotičku: pregledovali so knjige, se pogovarjali, izmenjavali informacije, vzgojiteljice smo jim te knjige veliko prebirale.

Otroke smo razveselili z dvema lutkovnima predstavama: Piki sam doma (Gledališče Kolenc) ter Papagaj in ježek (vzgojiteljice vrtca Kresnička). Vtise obeh predstav so otroci izražali z likovnimi dejavnostmi.

V povezavi s knjigo je bila tudi dejavnost izdelovanja papirja iz starih časopisov. Otroci so sodelovali v celotnem postopku in izdelan ter porisan papir odnesli domov.

kresnicka-teden otr2 kresnicka-teden otr3

Teden otroka smo zaključili s skupnim rajanjem obeh skupin, posamezne teme pa bomo še nadgrajevali, saj so se nam mnoge nove ideje sproti porajale.

KOSTANJEV PIKNIK

Poleg pečenega kostanja smo za otroke in starše pripravile ustvarjalne delavnice iz jesenskih materialov. Izdelovali so rože iz storžev, drevesa in škratke iz listov, za pečen kostanj pa so morali izdelati vsak svojo vrečico z jesenskim motivom.

kresnicka-kost1 kresnicka-kost2

Otroci so cel teden pridno prinašali kostanj, starši pa so sami organizirali peko kostanja. Posebej se zahvaljujemo Sašu Jovanoviču, ki je prinesel vse potrebno za peko in se dogovoril z ostalimi starši.

TRGATEV

Za otroke v našem vrtcu smo organizirale pravo trgatev. Po zajtrku smo se odpravili do Bernarde, ki nam je prijazno pustila del trte neobrane. Otroci so sami postrigli grozdje s trte, ga zmleli in v preši stisnili.

kresnicka-trgat1 kresnicka-trgat2

kresnicka-trgat3 kresnicka-trgat4

Z zanimanjem so opazovali sok, ki je pritekel v posodo in ga takoj poskusili. Izstisnjen sok smo prinesli tudi v vrtec in se z njim odžejali.

vzgojiteljice enote Kresnička
Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content