Enota Kekec

Obisk deklice Pomladi

Mali zvonček se je zbudil, očke trudne si pomel.
Da bi bratce vse prebudil, kar zvoniti je začel.
Bim bim, bim bim, zaspance budim, prišla je pomlad in sonček z njo zlat.
Bim bam, bim bam, vse rožce na plan, bim bam, bim bam.  (Mira Voglar)

Bim bam, bim bam, res je prišla tudi na Savo in tako nas v torek, 21. 3. 2023, obiskala na igrišču v vrtcu Kekec. Otroci je sprva sploh niso opazili, saj so bili motivirani s spomladansko ureditvijo igrišča. Ja prav ste prebrali, deklica Pomlad je na našem igrišču zbudila popolnoma vse rožice, ki so še prebujale iz zimskega spanca.

V svoji košarici nam je prinesla rožice, ki smo jih po njenem obisku posadili. Pokazala nam je tudi ptičje gnezdo, ki ga našla na poti, ko je prihajala k nam. Otroci iz vrtca Kekec so ji v zahvalo za njen obisk zapeli pesmico o malem zvončku in zaplesali ob glasbi Romane Krajnčan: Nagajiva pomlad. Deklica se je poslovila in obljubila, da nas naslednje leto ponovno obišče.

Po njenem obisku je otroke čakalo še kar nekaj dela. Skupaj smo posadili rože in tako polepšali okna vrtca. S pomočjo hišnika Matjaža smo uredili gredico, za katero bodo otroci tekom leta skrbeli in si tako vzgojili nekaj zelenjave, ki jo bomo uporabili v jesenskih mesecih.  Ponosni smo tudi na urejeno igrišče, ki smo ga po obisku deklice Pomladi do konca uredili.

Mateja Novljan

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content