Enota Kekec

Turizem in vrtec na Savi

V sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije smo se že drugo leto prijavili na projekt Z igro do prvih turističnih korakov. Letošnja tema je bila »Prijazen pozdrav iz gozda«.

V enoti smo se povezali s prostovoljkami iz Rdečega križa s Save in akcija je stekla.

Naš namen je bil osveščati otroke o koristnosti, uporabnosti in zdravilnih učinkih gozda. Prav tako smo se odrasli in otroci dejavno vključili v družbeno okolje in s tem pripomogli k ustvarjanju zdravih življenjskih navad. Pridobili smo izkušnje v raziskovanju in odkrivanju. Cilj je bil pridobiti spoštovanje do narave, da otroci spoznajo navade zdravega in raznolikega prehranjevanja ter da spoznajo, da moramo vsi v kraju sodelovati, da se čuti pripadnost.

turizem (1) turizem (2)

Prav tako je bil naš cilj presenetiti naše mamice in vse ženske na Savi. Tekom projekta smo si ogledali čebelnjak, se pogovarjali s čebelarjem, v različnih revijalnih časopisih smo si ogledali čebelice, med ter se seznanili z njegovimi zdravilnimi učinki …, spoznali olive in olivno olje, prav tako smo se s prostovoljkami RK Sava dogovorili za izvedbo skupnega dela:

  • Slikanje na steklene posodice
  • Tiskanje kartončkov za podlago
  • Vlivanje medu in olivnega olja v posodice
  • Zavijanje posodic – daril in
  • Delitev darilc vsem mamam in ženam, prisotnim na prireditvi »Praznujmo skupaj«

turizem (3) turizem (4)

Ob zaključku projekta smo izvedli tudi akcijo slovenskih čebelarjev »Posadi rožo za čebelo« na vrtčevskem igrišču.

Naj v zaključku napišem še nekaj misli:

“Otroci so bili prav prisrčni, vsak posebej si zasluži pohvalo, pa tudi ve, vzgojiteljice, vsa čast vam vsem skupaj. Zdi se mi, da si tudi vaščani vedno bolj želijo druženja. Škoda je le, da nimamo primernega prostora, saj je telovadnica premajhna. Veliko uspehov še naprej. ” (prostovoljka RK Sava )

“Otroci so naša prihodnost. Kvalitetno delo v mladosti se kaže v starosti. Naši otroci imajo dobre temelje za prihodnost.” (predsednica RK Sava)

“Všeč mi je vzajemno sodelovanje med vrtcem in šolo, med malimi in velikimi, skratka med vsemi v krajevni skupnosti. Na tak način se ohranja aktivno življenje na vasi, aktivnosti, dogodki in želim si, da se to ohrani oziroma povečuje.” (prostovoljka RK Sava)

turizem (5) turizem (6)

Menim, da smo s skupnimi močmi naredili veliko dobrega za otroke, starše in krajane.  Prireditev je bila v sproščenem vzdušju, vsi otroci od najmlajših do najstarejših so nastopali ravno na materinski praznik. Polepšali smo dan mamic!

V imenu zaposlenih v vrtcu Kekec: Mirjam Andrejčič, dipl. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content