Enota Kekec

S škratkom v čarobni december

December je poseben mesec. Mesec, ko vsi najdemo otroka v sebi in se veselimo drobnih presenečenj, sladkih radosti, malih skrivnosti.

Zadnji dan v novembru smo vzgojiteljice vrtca Kekec, skupaj s starši, otrokom pripravile presenečenje. Na praznični delavnici s čajanko smo izdelali dekoracijo, s katero smo okrasili prostore našega vrtca. Tako se je čarobni december pričel.

Prvi dan v decembru smo z otroki našli skrito pismo. Napisal ga je  škratek. Povabil nas je v svoj domek, ki si ga je uredil v našem vrtcu. Škratkove sledi so nas pripeljale do bele koprene s snežinkami, čudovite okrašene smrečice, obdane z lučkami, skodelice čaja, police s knjigami … Škratkov domek je bil prečudovit. Velikokrat nam je pustil kakšno presenečenje. S svojimi pismi nas je usmerjal k dejavnostim, v njegovem domu smo našli tudi uporabni material za izdelovanje dekoracije, voščilnic …  Naučili smo se novih pesmi, spoznali pravljice s praznično vsebino.

To je bil prav poseben škrat – prijazen, vesel, tudi malo nagajiv. Škrat, ki je dober prijatelj, ki rad pomaga in ceni vsako dobro delo.

Nekega dne, ko smo se odpravljali v njegov domek, pa smo zaslišali – prepevanje. Škratek! Joj, kako smo bili veseli, da smo ga končno spoznali. Pripovedoval nam je o svojih dogodivščinah, skupaj smo prepevali pesmice, se z njim poigrali in popili skodelico čaja.

Zatem pa je moral škratek na pot. Pomahali smo mu v slovo in si zaželeli, da bi nas še kdaj obiskal.

Toda čarobnega decembra še ni bilo konec. Družili smo se tudi s harmonikašem, si ogledali predstavo v glasbeni šoli, izdelovali praznične piškote, pripravili čisto pravo čajanko, seveda pa nas je obiskal tudi dedek Mraz, ki je s seboj prinesel darila.

In še preden smo se dobro zavedali, se je mesec december že bližal koncu. Na vrata so potrkali prazniki, v vrtcu Kekec pa se bomo še dolgo spominjali vseh lepih trenutkov, ki so naredili december še posebej čaroben.

 Sreča je
v majhnih stvareh,
v toplih ljudeh,
v stisnjenih dlaneh.

 (avtor neznan)

 Andreja Medved, pom. vzg. predšolskih otrok

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content