Enota Kekec

Projekt »Beremo mlajšim«

V šolskem letu 2016/2017 smo na PŠ Sava in v vrtcu Kekec projekt izvajali že peto leto. Učenci petega razreda so otrokom iz dveh skupin vrtca Kekec brali različne zgodbe.
Ob branju knjige Veveričina skrivna shramba smo izvedli še jesensko delavnico, kjer so učenci skupaj z otroki izdelovali punčke in fantke iz ličkanja ter slike iz različnih jesenskih plodov. Igrali so se še različne igre.
kekec1
V tednu otroka smo se pogovarjali o prijateljstvu, zato so otrokom brali zgodbo Miška išče prijatelje in O miški, ki je iskala pogum.
V prednovoletnem času so prebrali zgodbo Jelenček Rudolf in njegova prigoda. Po branju smo se vsi skupaj naučili pesmico Jelenček Rudolf in plesali ob praznični glasbi. Učenki sta narisali dva velika jelenčka, ki so ju nato vsi otroci in učenci skupaj pobarvali.

kekec2 kekec3
V okviru kulturnega praznika so učenci pripravili dramatizacijo Prometna pravljica, ki so jo predstavili otrokom. Po predstavi smo skupaj izdelovali naprstne lutke živali.
V maju smo brali kar na jasi nad vasjo. K otrokom iz vrtca so prišli na obisk prijatelji iz vrtca v Kresnicah. Skupaj smo odšli do jase in prebrali pravljico Gozdni strah. Gostujoči otroci in vzgojiteljice so bili nad takim druženjem navdušeni.
Za zaključek projekta pa so nam otroci iz skupine Žabice pripravili dramatizacijo Pikapolonica in pikice. Srečali smo se v hladni senci ob nogometnem igrišču. Po predstavi smo se ohladili še s slastnimi mini sladoledi.

kekec4 kekec5
V okviru projekta so učenci pridobili na tehniki branja, pridobili so novo izkušnjo branja pred večjo skupino poslušalcev, učili so se nastopanja in sodelovanja z mlajšimi.
Za uspešno izpeljavo projekta smo poskrbeli učenci 5. razreda, otroci iz skupin Miške in Žabice z Maridi, Zdenko, Melito, Aljo, Mojco, Andrejo in  Lojzko.

Z obogatenimi skupnimi dejavnostmi bomo nadaljevali tudi v naslednjem šolskem letu.

Vodja projekta: učiteljica Lojzka Žičkar

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content