Enota Kekec

Praznični december

Včasih se resnično zdi, da radost, veselje, iskreno pričakovanje hranimo za december. Decembra ustvarjamo, se obdarujemo, družimo, prepevamo in okrašujemo. Morda pa je prav tako, da ta koncentrat sreče zaužijemo ob koncu leta, se tako napolnimo in zakorakamo v novo leto, polni želja in motivacije.

Tudi letošnji praznični december je bil  za otroke, ki obiskujejo naš vrtec Kekec, nekaj posebnega. Vzgojiteljice smo skupaj s starši  presenetile naše malčke z izdelavo novoletne dekoracije in okrasitev igralnic. Ko so otroci naslednji dan prišli v vrtec, so bili presenečeni kako lepo je okrašen vrtec. Začeli so se spraševati, če jim ga je okrasil škratek  Zlatko, ki otroke večkrat obišče. V skupini Miške in Žabice smo izdelali adventni koledar in tako vsak dan prebrali kaj nas čaka ta dan, od plesa, iger, peke in to tudi izvedli.

Otroke je obiskala frizerka, jim uredila pričeske in nanje posula bleščice, vzgojiteljice pa smo otrokom poslikale obraze s pravljičnimi junaki. Praznično urejeni so nato zaplesali ob glasbi in se pri tem zabavali. Otroci so s pomočjo vzgojiteljic izdelali okraske, za novoletno jelko,  pod katero so se v prazničnem času večkrat zbrali in pod njo prebirali pravljice ter prepevali pesmice. Na otroke ni pozabil niti  Dedek Mraz. Otroci so se ga razveselili, mu zapeli nekaj pesmic,  na koncu pa jim je podaril darila. Obiskali so nas tudi otroci iz OŠ Slavko Grum (šola s prilagojenim programom), s katerimi so se  otroci igrali družabne igre, izdelovali novoletne okraske in se posladkali z dobrotami. Vrtčevski otroci so jih sprejeli in se z njimi z veseljem igrali in pogovarjali.

Seveda pa kljub vsem dobrotam nismo pozabili na skrb za naše zdravje, zato smo skupaj s šolo zdravja izvajali različne vaje za fit telo. Ker je sodelovanje s šolo in zunanjim okoljem pomembno, so šolarji prebrali poučno pravljico Najlepše Darilo za vrtčevske otroke v katerem so otroci zelo uživali.

Starejši otroci pa so imeli pravo doživetje, saj so se peljali z avtobusom in obiskali Glasbeno šolo v Litiji, kjer so jih nastopajoči razvedrili z glasbeno predstavo z inštrumenti ter plesom o Babici in rutah.

Kot se za praznike spodobi, pa je tudi v našem vrtcu, v zadnjem tednu pred počitnicami, zadišalo po sveže pečenih piškotih, ki so jih izdelale pridne roke naših otrok. Zato so otroci povabili svoje babice in dedke na čajanko ter piškote ter z njimi preživeli čudovito igrivo dopoldne.

Janja Prašnikar

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content