Enota Kekec

Obisk indijanske vasi in ogled ptic ujed

Pred več kot letom dni nas je v vrtcu obiskala prav posebna lepotica, snežna sovica. Njen obisk nas je tako razveselil, da smo se z gospodom Markom dogovorili za ponovno srečanje.
IN RES!
V sredo, 7. junija 2017, smo se vzgojiteljice z otroki odpravile na obisk k sovici Lili. Z avtobusom smo se odpeljali na čudovit kraj, Retje nad Trbovljami. Odpravili smo se mimo konjeniškega kluba do indijanske vasi, kjer prebiva naša prijateljica. Indijanska vas? Da, prav zares! Še preden vstopiš vanjo, se ti pogled ustavi na dveh velikih indijanskih šotorih, v katera nam je prijazni gospod kasneje tudi dovolil vstopiti.

Še pred tem pa smo se podružili s sovico Lili in njenimi pernatimi prijatelji. Nestrpno smo pričakovali, da jo bomo lahko ponovno videli ter jo pobožali. Gospod jo je šel iskat in jo prinesel v našo družbo. Bila je čudovita! Prav nič se je nismo bali. S svojimi prodornimi rumenimi očmi in prelepimi krili nas je prijazno sprejela ter se podružila z nami. Nato smo spoznali še ostale prebivalce indijanske vasi. Družili smo se s čukom Vilijem, ki je bil s svojimi velikimi oranžnimi očmi in bogatim rjavim perjem prav tako čudovit kot sovica Lili. Tudi on nam je dovolil, da ga pobožamo po mehkih krilcih. A se nismo družili le s sovami. Spoznali smo tudi orla in kanjo, katera smo rajši občudovali z varne razdalje.

To je bil res poseben obisk, ki se ga bomo vedno z veseljem spominjali. Vas zanima? Potem pa hitro kliknite v galerijo in se na lastne oči prepričajte, kako čudovito je bilo!

Zapisala: pom. vzg. Andreja Medved  

Fotogalerija.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content