Enota Kekec

Nočno spanje v vrtcu

V vrtcu Kekec na Savi vsako leto organiziramo nočno spanje otrok z vzgojiteljicami. .V sredo, 27. marca 2013 smo se zbrali ob 19. uri v vrtcu navdušeni in polni pričakovanj.  V naših nahrbtnikih so bile tokrat pižame, zobne ščetke in zobna krema, pa ljubkovalne igrače za ponoči …

Najprej smo večerjali (pizze ain čokolino po želji otrok), med tem časom pa nas je nekdo presenetil. “Micka Ficka” nam je pustila sporočilo: “Vreme vam je onemogočilo, da bi si ogledali planete skozi teleskop, kot ste načrtovali, zato vam pošiljam prezentacijo o planetih.” Hitro smo pripravili diaprojekcijo in si ogledali naše osončje. Videli smo več planetov in tudi, kako se zvezde povezujejo. Bili smo navdušeni, naučili smo se nekaj novega. “Micki Ficki” smo se lepo zahvalili za prijaznost.

Postajali  smo utrujeni. Komaj smo čakali, da pokažemo pižame, se preoblečemo, si umijemo zobe in se uredimo za spanje.

V telovadnici nas je čakal lepo pripravljen prostor za počitek otroci iz skupin miške in žabice skupaj – super! Za prijeten spanec in lahko noč nam je Mirjam prebrala lepo zgodbico Catherine Walters: “Lahko noč, medvedek Alfi!” nekoliko drugače – v temi ob soju žepnih svetilk. Zaspali smo kot začarani.

Prebujali smo se malce bolj utrujeni, kot sicer, a nič hudega. Bilo nam je lepo. Polni smo vtisov in lepih doživetij in že čakamo, da bomo spet spali v vrtcu.

 Maridi Mustedanagič, vzgojiteljica

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content