Enota Kekec

Mesec maj v Kekcu

Vrtec Kekec že več let sodeluje z Zdravstvenim domom Litija. Tokrat smo za teden RK povabili medicinsko sestro Hano, ki se je z veseljem odzvala. Na zelo prijeten način je otrokom razložila, kakšno vlogo ima medicinska sestra v zdravstvu, pokazala nekaj rekvizitov in pripomočkov. S pomočjo lutke je razložila, kako in zakaj jih uporabljajo. Namen tega sodelovanja je preprečevati strah otrok pred obiskom zdravnika. ZD Litija – hvala za sodelovanje!

Kekčev kros je postal na Savi že kar tradicija. Četrto leto zapored v teku sodelujejo vsi otroci iz vrtca. Na zaključku vrtčevskega leta dobijo priznanje za udeležbo in trud.

V Šentjakobskem gledališču v Ljubljani so si otroci z vzgojiteljicami ogledali lutkovno predstavo Sapramiška.

Čakali smo in se veselili noči, ko bomo prespali v vrtcu. V sredo, 17.5. 2017, ob 18.30. uri zbrali na vrtčevskem igrišču. Pred večerjo smo se malce poigrali, nato pa večerjali kar na igrišču. Po večerji smo se sprehodili do travnika, kjer je Melita prebrala pravljico, peli smo pesmice in rajali. Že v mraku smo se vračali po vaški cesti s prižganimi lučkami v vrtec. V vrtcu smo se še malce poveselili v telovadnici in se zatem pripravili za spanje. Prijetno je bilo spati v vrtcu in kot vsako leto je bil tudi tokrat za vse nepozaben dogodek.

V petek, 19.5.2017 so nas obiskali otroci z vzgojiteljicami iz vrtca Kresnička. Veselili smo se in jim pripravili majhno presenečenje. Ta dogodek smo povezali z našim letnim projektom Šolarji nam berejo. V dogovoru z učiteljico Lojzko smo se s šolarji sprehodili do gozdne jase in tam so nam šolarji prebrali pravljico Gozdni strah. Lepo je bilo prisluhniti pravljici v naravi. Še posebno so bili navdušeni naši gostje, saj je bilo to za njih nekaj novega. Pred odhodom je sledila pogostitev. Veseli in nasmejani smo se razšli in si obljubili, da se še obiščemo.

V tednu od 22. 5. do 26. 5. 2017 so otroci obiskovali tečaj prilagajanja na vodo in ga uspešno opravili.

V ponedeljek 29. 5. 2017 so otroci z vzgojiteljicami obiskali Kekčevo deželo. V prekrasnem vremenu, vožnji z avtobusom in lepi naravi so uživali.

Otroci rojeni v letu 2010 in 2011 so se družili in spoznavali s prvim razredom POŠ Sava in učiteljico Svetlano. Skupaj so se sprehodili do igrišča in se igrali družabne igre.

Že lani smo se odločili, da bomo našo gredico pred vrtcem prekopali in uredili. Skupaj z otroki smo to storili. Posejali smo semena in posadili sadike. Letos maja pa smo našo gredico povečali, posadili več vrst sadik in posejali semena. Sadike in semena smo vzgojiteljice in otroci prinašali od doma. Vsako vrsto rastline smo označili s sličico. Vse nam zelo lepo uspeva. Veseli smo pohval in ponosni na svoje delo.

Maridi Mustedanagić, vzgojiteljica in vodja enote Kekec

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content