Enota Kekec

Kekčev teden otroka

»Zakaji in zatoji radovednosti« je bila osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 2. oktobra do 8. oktobra.

V vrtcu Kekec smo za otroke pripravile in organizirale cel sklop zanimivih dejavnosti, pri katerih se je skozi igro pokazal otrokov interes raziskovanja in ustvarjanja.

V ponedeljek smo v sodelovanju s KORK Sava obeleževali Rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Skupaj s članicami KORK  in z otroki iz POŠ Sava smo z rožnatimi pleteninami ovijali drevesa po kraju. V torek smo imeli jesenske delavnice, kjer smo ustvarjali iz naravnega materiala, katerega smo pretekli teden nabrali v gozdu. Nastali so čudoviti izdelki izpod rok naših najmlajših in naš mali vrtec že dobiva jesensko podobo z nastajajočimi naravnimi kotički in razstavnimi izdelki iz jesenskih plodov.

Sreda je bila dan za tekmovanja. Potekal je Moj zmagovalni Kekčev kviz, katerega so se udeležili starejši otroci. Razdelili so se v tri skupine in vsaka skupina si je izbrala svoje tekmovalno ime, si izbrala vodjo ter zapisovalca (risarja) rešitev ugank, ki so bile razdeljene na dva sklopa: živali, rastline. Na koncu tekmovanja so imele vse tri ekipe enako število točk in tako so vsi otroci prejeli medaljo Kekčevega kviza.

Najboljši način za učenje je zabavno učenje in najboljši način za zabavno učenje so eksperimenti. V četrtek so otroci eksperimentirali, postavljali hipoteze, predvidevali kaj se bo zgodilo in zakaj ter svoje hipoteze »zapisovali« na list papirja. Izvedli so pet eksperimentov. Na koncu so svoja predvidevanja, zapise primerjali z rezultati.

V vrtcu smo se že podali v raziskovanje jeseni. V petek smo si izbrali zgodbico z jesenko tematiko »Kdo je ukradel listje?«. Ob zgodbici in slikah (gledališče kabišibaj) so otroci doživljali in spoznavali pravo jesensko vzdušje.

Za nami je bil zelo zanimiv, zabaven in razigran teden v katerem smo vsi uživali, tako otroci kot strokovne delavke. Ob tem je bilo lepo opazovati otroške, radovedne izraze, ko so odkrivali nekaj novega, drugačnega.

Vesna Šparlek

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content