Enota Kekec

Junijske dogodivščine v Kekcu

V prvem tednu junija se je v enoti Kekec dogajalo marsikaj. V skupini Žabice sem izdelala novo didaktično igro, ki sem jo poimenovala: »Sestavi besede«, kjer otroci s pomočjo slikopisa in ščipalk, na katerih so napisane črke, sestavijo besedo in jo nato še poiščejo na »žuželki«. Vrtec Litija je vključen v projekt Zavoda za šolstvo in šport z naslovom Porajajoča se pismenost. V kombiniranih skupinah, kjer je starostna meja otrok od enega do šestih let, je potrebno veliko znanja, usklajevanja in idej, kako vsem otrokom posredovati nova znanja za izboljšavo govora. Ker nam je to zelo dobro uspevalo in je bil opažen velik napredek pri otrocih, sva se s sodelavko odločili, da pokaževa dejavnosti v skupini. Obiskale so nas predstavnice iz Ljubljane ter strokovne delavke našega vrtca. Obisk je potekal v spodbudnem okolju, otroci so bili zelo motivirani, navdušeni in na koncu smo vsi prejeli čestitke. Bili smo zelo ponosni, ko so nas obiskovalke prosile, če bi nekatere dejavnosti posneli in predstavili na strokovnem posvetu, ki bo v mesecu septembru. Snemanje je potekalo ta teden, najprej v igralnici in nato še v gozdu, kjer smo predstavili vaje pihanja, vaje jezika, vaje ustnic, vaje dihanja in nekaj fonoloških vaj.

Angleščina z Melito je ta teden potekala ob gibanju v telovadnici, otroci so s padalom utrjevali barve in se naučili novo igro in spoznavali dele telesa.  Pri »Miškah« so izvajali projekt o zdravilnih zeliščih z naslovom »Po zdravje v naravo« ter zaključili z jogo v telovadnici s »Tibetančki«.

Petkov dan pa je bil že pred zajtrkom namenjen telovadbi z društvom: »Šola za zdravje- Sava«. Zbrani, v oranžnih oblačilih smo se priključili skupini na igrišču pod trgovino in poskrbeli za gibanje oziroma za zdravje. Otroci in odrasli smo sledili navodilom, ki nam jih je posredovala gospa Darja. Vsi smo se trudili, da smo vaje izvajali pravilno in s tem poskrbeli za naše telo. Otroci so s skupno telovadbo spoznali pomen sodelovanja v skupini, medsebojne pomoči in športnega obnašanja. Vsi smo bili veseli in zadovoljni. Po končanem gibanju smo bili postreženi s svežim sadjem, z vitamini, ki jih naše telo potrebuje. Otroci so radi segali po jagodah, češnjah in marelicah. Zahvalili smo se društvu, si zaželeli lep dan in odšli na vrtčevsko igrišče, kjer smo zajtrkovali na prostem. Otroci so si sproščeno in navdušeno poiskali svoj prostorček in ugriznili v slastne sendviče.

Bil je zares popoln zaključek tedna. Rada bi se zahvalila vsem, ki so nam športno polepšali petkov dan.

Mirjam Andrejčič, dipl. vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content